Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Fuat Tosyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli törenle atıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye'nin insan kaynağını zenginleştirmesi gerektiğini vurgularken, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, mesleki eğitimin önemine dikkat çekti.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, geleceğin teknoloji ve üretim ihtiyaçlarına yönelik olarak Fuat Tosyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli törenle atıldı. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye'nin zengin maden kaynakları yerine güçlü insan kaynağına sahip olduğunu belirterek, bu potansiyelin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Yayman, gençlerin 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda eğitilmesinin önemine değinerek, "Eğitime, gençlerimize önem verelim" çağrısında bulundu.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise sosyal yatırımların kendilerine verdiği mutluluğu dile getirerek, eğitimin bu yatırımlar içindeki özel yerini anlattı. Tosyalı, sanayinin hızla değiştiği, dijitalleşme, otomasyon ve yapay zeka gibi unsurların üretimi yeniden şekillendirdiği günümüzde, mesleki eğitimin güçlenmesinin sürdürülebilir üretim için kritik olduğunu belirtti. Temeli atılan okulun, gençleri geleceğin dünyasına hazırlamak üzere tasarlandığını ifade etti.
Okulun inşa edildiği alan, daha önce 6 Şubat 2023 depremlerinde hasar gören İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yerleşkesiydi. Yeniden inşa edilen okul, 17 bin metrekarelik alanda, 4 katlı olarak gençlerin öğrendiklerini uygulayabilecekleri, üretimi tanıyabilecekleri ve mesleki becerilerini geliştirebilecekleri modern bir eğitim altyapısına sahip olacak.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı da törende yaptığı konuşmada, deprem felaketinin ardından eğitim altyapısının yeniden inşasına değindi. Masatlı, depremlerde yıkılan 210 okulun ardından hizmete alınan 251'inci okulun şehre 2 bin 720 derslik kazandırdığını söyledi. İnşaatı devam eden 42 okulun tamamlanmasıyla birlikte 547 dersliğin daha eğitim hizmetine sunulacağını ekledi.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Hatay'da Fuat Tosyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli törenle atıldı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.