Neler yeni

Haziran Ayı Cari Açık Verileri Beklentilerin Altında Kaldı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
2821aba1bcd65739b4dde21157be291672018a0640732046ea425d5f0979506b.webp

Haziran ayında cari açık piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Altın ve enerji hariç tutulduğunda ise cari denge fazla verdi.

Ekonomi dünyasının yakından takip ettiği Haziran ayı cari açık verileri açıklandı. Piyasalarda 5 milyar dolar seviyesinde olması beklenen cari açık, beklentilerin altında kalarak dikkat çekti. Mayıs ayında 1,25 milyar dolar seviyesinde kaydedilen cari açık verisinin ardından, yılın ilk altı ayındaki toplam cari açık 34,55 milyar dolara ulaştı.

Haziran ayında dış ticaret açığı 8,53 milyar dolara yükselirken, Mayıs ayında bu rakam 4,43 milyar dolar seviyesindeydi. Öte yandan, altın ve enerji kalemleri hariç tutulduğunda cari dengenin 1,46 milyar dolar fazla verdiği görüldü. Haziran ayında net hata ve noksan kalemi ise 39 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Tarım Bakanlığı verilerine göre, yılın ilk yarısında üreticilere 106 milyar liranın üzerinde kaynak aktarıldı. Desteklerin büyük bölümü bitkisel üretim alanına yönlendirildi.

Eskişehir'den havalanan bir F-16 eğitim uçağı Yalova'da düştü. Pilotun sağ kurtulduğu kazaya dair yeni görüntüler paylaşıldı.

CNN Türk, 13 Ağustos 2026 Perşembe günü saat 11.30'da son dakika gelişmelerini içeren bülteni yayınladı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?