Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran 2026 sanayi üretim verilerini paylaştı. Üretim yıllık bazda gerilerken aylık bazda sınırlı bir artış sergiledi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılının haziran ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre sanayi üretimi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,4 oranında düşüş yaşadı. Aylık bazda ise üretimde yüzde 0,1 oranında sınırlı bir yükseliş gözlemlendi.
Sektörel kırılımlar incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı endeksinin yıllık yüzde 1,6 azaldığı görüldü. İmalat sanayi sektörü endeksi de yıllık yüzde 1,5 oranında geriledi. Buna karşılık elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü, yıllık yüzde 1,1 oranında büyüme kaydetti.
Aylık verilerde ise madencilik sektörü yüzde 0,5 düşüş yaşarken, imalat sanayi endeksi değişim göstermeyerek sabit kaldı. Elektrik, gaz ve iklimlendirme sektörü ise aylık bazda yüzde 1,5 oranında artışla öne çıktı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran 2026 dönemine ait inşaat maliyet endeksi verilerini paylaştı. Sektördeki maliyetler yıllık bazda yüzde 28,66 oranında artış gösterdi.
TURKA, 2027 yılından itibaren Türkiye'deki araç muayene hizmetlerini 20 yıllığına devralmaya hazırlanıyor. 3 milyar dolarlık yatırımla hayata geçecek projede ileri teknoloji sistemleri kullanılacak.