Neler yeni

🕵️ Headhunter (Kafa Avcısı) Şirketleri Nasıl Çalışır ve Profilimizi Nasıl Bulurlar?

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Siz hiç iş aramıyorken, LinkedIn kutunuza aniden uluslararası bir kafa avcısı danışmanlık firmasından (Michael Page, Korn Ferry vb.) gelen 'Mevcut bir üst düzey pozisyonumuz için profiliniz ilgimizi çekti, görüşebilir miyiz?' mesajı kariyerinizin en prestijli anıdır.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Headhunter'lar şirketlerin açık ilanlarla bulamadığı elit ve kıdemli kadroları piyasadan gizlice avlayan profesyonellerdir. Onların radarına girmek, kariyer sitelerindeki binlerce başvuru kuyruğunda beklemeyi tamamen bypass etmek demektir.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Headhunter'ların özel arama filtrelerinde üst sıralara çıkmak için LinkedIn profilinizin 'Yetenekler' (Skills) kısmını mesleğinize ait en güncel endüstriyel terimlerle doldurun.
• Bir kafa avcısı sizinle iletişime geçtiğinde, o an iş değiştirmeyi düşünmeseniz bile teklifi nazikçe karşılayın, kahve için ve network listelerinde kalıcı yer edinin; gelecekte kapınızı yeniden çalacaklardır.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; LinkedIn üzerinden hiç kafa avcıları (headhunter) tarafından keşfedilip teklif alanınız oldu mu?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?