Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İstanbul'da yaşayan hemşire Ebru Anik, uzaklaştırma kararına rağmen eski sevgilisi tarafından şiddet ve ölüm tehditlerine maruz kaldığını belirterek yardım istedi. Anik, elindeki kanıtlarla birlikte yetkililere seslenerek can güvenliğinin korunmasını talep etti.
İstanbul'un Bahçeşehir semtinde yaşayan 26 yaşındaki hemşire Ebru Anik, eski sevgilisi Mustafa M. tarafından sistematik şiddete ve tehdide maruz kaldığını iddia ederek kamuoyundan ve yetkililerden yardım istedi. Yaklaşık üç yıl süren ilişkisinin son dönemlerinde şiddet gördüğünü belirten Anik, ayrılma isteği sonrasında tehdit ve şantajla karşı karşıya kaldığını ifade etti.
Daha önce burnunun kırılmasıyla sonuçlanan bir şiddet olayı sonrası Mustafa M. hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını belirten Anik, 27 Ağustos sabahı yaşadığı sitenin girişinde tekrar saldırıya uğradığını öne sürdü. Güvenlik görevlilerinin gözü önünde gerçekleştiğini iddia ettiği saldırı sonrası, şüphelinin yasal yaptırımlardan çekinmediğini dile getirdi.
Ebru Anik, şüphelinin kendisine gönderdiği mesajlarda emniyetten tanıdıkları olduğunu iddia ederek yasal süreçlerden etkilenmeyeceğini ima ettiğini belirtti. Anik, şüphelinin "Seni gördüğüm yerde öldüreceğim" şeklinde tehditler savurduğunu ve ailesini de hedef aldığını vurguladı. Elinde şüpheliye ait çok sayıda ses kaydı ve mesaj bulunduğunu belirten hemşire, şikayetlerini geri çekmesi için baskı gördüğünü ifade etti.
Yaşadığı korku dolu süreci anlatan Anik, "Ölmeden önce sesimi duyun" diyerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Şüphelinin her defasında ifade verip serbest kalması nedeniyle can güvenliğinden endişe ettiğini belirten Anik, korunma talebini yineledi.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Ebru hemşirenin yardım çığlığı: "Ölmeden önce sesimi duyun"
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.