Neler yeni

Hizmet Sektöründe Haziran Ayı Verileri Açıklandı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
d641717419dd8a62401044adf53d71f6edbadb7c3e63c5927816dcbe9e5367a5.webp

Hizmet üretim endeksi haziran ayında hem yıllık hem de aylık bazda artış gösterdi. Sektörel bazda bilgi ve iletişim hizmetleri en yüksek büyüme oranına ulaştı.

Türkiye'de hizmet üretim endeksi, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 oranında artış kaydetti. Aylık bazda ise endeksteki yükseliş yüzde 0,6 seviyesinde gerçekleşti.

Sektörel veriler incelendiğinde, bilgi ve iletişim hizmetleri yıllık yüzde 9,4'lük artışla öne çıktı. Aynı sektör aylık bazda da yüzde 8,7 oranında büyüme gösterdi. Ulaştırma ve depolama hizmetleri yıllık yüzde 1,3, aylık ise yüzde 1,9 artışla olumlu bir seyir izledi. Konaklama ve yiyecek hizmetleri ile mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yıllık bazda sınırlı artışlar kaydetti.

Diğer taraftan gayrimenkul hizmetleri yıllık yüzde 8,8, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 3,8 oranında geriledi. Aylık verilerde de konaklama, gayrimenkul ve idari hizmetlerde çeşitli oranlarda azalışlar gözlemlendi.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

GDZ Elektrik, İzmir'in çeşitli ilçelerinde bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 14 Ağustos Cuma günü elektrik kesintisi yaşanacağını açıkladı. Vatandaşların kesinti saatlerini ve bölgelerini kontrol etmeleri öneriliyor.

Kia, B-SUV segmentindeki yeni elektrikli modeli EV2'yi Türkiye pazarında satışa sundu. 1.599.000 TL başlangıç fiyatıyla gelen araç, yüksek menzil ve gelişmiş bağlantı teknolojileriyle dikkat çekiyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?