Neler yeni

Hobi olarak başladığı badem üretiminde yüksek rekolte hedefliyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
7ff01ada63f341d914dfe55c499178c957736116dfdd1c636d44fb96343e4c15.webp

Kayseri'de 16 yıl önce hobi amacıyla badem yetiştirmeye başlayan Ünal Habanoğlu, 20 bin ağaçlık bahçesinde büyük bir başarıya ulaştı. Üretici, bu yıl 10 ton ürün almayı hedefliyor.

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Ünal Habanoğlu, 16 yıl önce hobi olarak adım attığı badem yetiştiriciliğinde önemli bir noktaya ulaştı. Zamanla üretim alanını genişleten Habanoğlu, günümüzde 400 dönümlük arazide 20 bin ağaçlık dev bir bahçeye sahip.

Yıllar süren emeğinin karşılığını almaya başlayan üretici, bu sezon için 10 tonluk bir rekolte beklentisi içerisinde olduğunu belirtti. Küçük bir merakla başlayan bu girişim, bölgedeki tarımsal üretim için de dikkat çekici bir örnek oluşturuyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Eskişehir'de arkadaşının evine misafirliğe giden Veli Köksal, ikinci kattan düşerek yaşamını yitirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Burdur'da direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün aracı yol kenarındaki bir depoya çarptı. Kazada yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Beylikdüzü'nde inşaat alanına giden bir beton mikseri, yolun çökmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?