Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
TUSAŞ tarafından geliştirilen HÜRJET'in Hava Kuvvetleri'ne teslim edilecek ilk uçağı gökyüzüyle buluştu. 2017 yılında başlayan program kapsamında üretilen uçak, ilk uçuşunda 18 dakika havada kaldı.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yerli imkanlarla geliştirilen HÜRJET projesinde önemli bir aşama daha geride bırakıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilmesi planlanan ilk uçak, gerçekleştirilen test uçuşuyla ilk kez havalandı.
Teslimat konfigürasyonuna sahip olan uçak, gökyüzündeki ilk denemesinde toplam 18 dakika boyunca havada kalarak görevini başarıyla yerine getirdi. 2017 yılında başlatılan HÜRJET programı, ilk uçuşunu 25 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirmişti. Gelinen son noktada, seri üretim ve teslimat sürecine yönelik kritik bir adım daha atılmış oldu.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İstanbul'da bir araya gelen üç ülkenin temsilcileri, Mekke Ortak Savunma Anlaşması kapsamındaki ilk stratejik toplantıyı gerçekleştiriyor. Görüşmelerde bölgesel güvenlik ve savunma sanayisi iş birliği konuları masaya yatırılıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, Türk dünyası kültürünü öğrencilere tanıtmak amacıyla iki yeni eğitim materyali hazırladı. Dijital içeriklerle desteklenen kitaplar, 15 farklı rota üzerinden kültürel bir keşif sunuyor.
Galatasaray, Rafael Leao transferinin finansal detaylarını resmen duyurdu. Sarı-kırmızılı ekip, oyuncuyla dört yıllık sözleşme imzaladı.