- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 2,546
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Hürmüz Boğazı'ndaki gemi trafiğinin normale dönme beklentisi enerji piyasalarında dengeleri değiştiriyor. Ancak hasarlı tesislerin onarımı ve stok seviyeleri kış ayları için endişe yaratmaya devam ediyor.
Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemi sayısının normal seviyelerin altında seyretmesi, küresel enerji piyasalarında yakından takip ediliyor. Bölgedeki petrol akışının hızlanması beklenirken, savaşın etkileri nedeniyle günlük ihracat kapasitesi henüz istenen düzeye ulaşamadı. Hasar gören tesislerin yeniden devreye girmesinin aylar sürebileceği öngörülüyor.
Körfez'deki üretimin toparlanma hızı, fiyatların seyri açısından kritik bir rol oynuyor. Çin'in petrol ithalatındaki düşüş ve ABD'nin rafine ürün ihracatındaki artış, küresel arz açığını kısmen dengeliyor. Buna karşın Avrupa, kış mevsimine düşük stoklarla girmenin zorluklarını yaşıyor. Katar'ın LNG üretim kapasitesindeki aksaklıklar da piyasadaki belirsizliği artırıyor. Uzmanlar, Brent petrolün yıl sonunda 75 dolar seviyesinde kalabileceğini, Avrupa'da ise doğal gaz fiyatlarının 50 ila 55 euro bandında seyredeceğini tahmin ediyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Beşiktaş, uzun süredir transferi için uğraştığı Dusan Vlahovic ile üç yıllık anlaşmaya vardı. Golcü oyuncunun yarın İstanbul'a gelerek sağlık kontrollerinden geçmesi bekleniyor.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Libya'nın başkenti Trablus'ta üst düzey yetkililerle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında çeşitli konsey başkanları ve danışmanlarla görüşmeler gerçekleştirildi.
Yeni kabul edilen Terörsüz Türkiye yasası kapsamında belirli suçlar için erteleme süreci başlıyor. Başvuruların altı ay içerisinde yapılması gerekiyor.