Neler yeni

Hürmüz Boğazı'ndaki tanker saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
19,920
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
6f1b40c4a5f1dbb3b348d915b9d3c423aab7bb0da46bfe229046ed072b7fd2ff.webp


Hürmüz Boğazı'nda iki petrol tankerine düzenlenen saldırılar küresel piyasalarda hareketliliğe yol açtı. Enerji arzı endişeleriyle petrol fiyatları artarken altın değer kaybetti.

Hürmüz Boğazı'nda seyir halinde olan iki büyük petrol tankerinin hedef alınması, küresel enerji piyasalarında ciddi bir gerilime neden oldu. Deniz güvenliği danışmanlık şirketi Marisks tarafından yapılan açıklamada, tankerlerin kimliği belirsiz cisimlerle vurulduğu belirtildi. Saldırıya uğrayan gemilerden Sidr'in Umman'ın Khasab kentinin kuzeydoğusunda, Senegal Prosperity isimli diğer geminin ise Umman'ın doğusunda seyir halindeyken hedef alındığı kaydedildi.

Yaşanan bu güvenlik krizi, enerji arzına yönelik endişeleri tetikleyerek petrol fiyatlarında hızlı bir yükselişi beraberinde getirdi. Brent petrolün varil fiyatı, saldırı haberlerinin ardından 92 dolar seviyesini aşarak piyasalardaki tedirginliği gözler önüne serdi. Öte yandan, yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın piyasasında ise farklı bir tablo oluştu. Ons altın fiyatı, yaşanan gelişmelerin ardından yüzde 1,50'den fazla değer kaybederek 4.370 dolar seviyelerine kadar geriledi. Uzmanlar, bölgedeki deniz trafiğinin güvenliğine dair endişelerin piyasalardaki oynaklığı artırabileceği konusunda uyarıyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Hürmüz Boğazı'nda gerilim piyasaları vurdu: Petrol 92 doları geçti

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Galatasaray'dan ayrılan Mauro Icardi'nin menajeri, Lazio'nun transfer için devrede olduğunu açıkladı. Oyuncunun karar verirken sadece maddi beklentileri değil, yaşam kalitesini de önemsediği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirme başvurularının 4-7 Eylül tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Atama sonuçları ise 8 Eylül'de açıklanacak.
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst