Hyundai, İzmit fabrikasında Ioniq 3 modelinin seri üretimine başladı ve yılda 30 bin araç hedefliyor. Şirket, Türkiye’nin “Made in EU” kapsamında kalması gerektiğini vurguladı.
Hyundai, İzmit’teki fabrikasında Ioniq 3 modelinin seri üretimine 250 milyon Euro yatırım ile başladı. İlk aşamada yılda 30 bin adet üretim planlanıyor ve bu araç, Türkiye’de üretilen ilk %100 elektrikli binek otomobil olarak 40’tan fazla ülkeye ihraç edilecek.
Hyundai Motor Europe Başkanı Xavier Martinet, Türkiye’nin Avrupa’nın önemli üretim ortaklarından biri olduğunu ve “Made in EU” tanımında kalması gerektiğini belirtti. Martinet, Türkiye’nin Hyundai için yaklaşık 30 yıldır stratejik bir üretim merkezi olduğunu ve bu yeni üretim hattının fabrikanın esnekliğini artıracağını söyledi.
Gelecek yıldan itibaren fabrikada hibrit güç aktarma sistemleri de üretilecek. Şirket, elektrikli araç talebine göre Ioniq 3 üretimini artırabileceğini, talep düşük olursa içten yanmalı ve hibrit modellere yönelme esnekliğine sahip olduğunu vurguladı.
Martinet, elektrikli araçların pazar payının önümüzdeki yıllarda %20‑%40 arasında değişebileceğini ve bu belirsizliğe karşı esnek üretim stratejisi benimsendiğini ifade etti.
Türkiye, Hyundai’nin Avrupa’daki en büyük üçüncü pazarı konumunda ve binek otomobil segmentinde dördüncü sırada. İzmit tesisinde yaklaşık 2 400 çalışan görev yapıyor ve bu istihdam, bölgenin rekabet gücüne önemli katkı sağlıyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.