Hyundai, Kocaeli tesislerinde elektrikli IONIQ 3 modelinin seri üretimine resmen başladı. Yatırımlar kapsamında fabrikanın büyük bir bölümü modernize edildi.
Hyundai, Kocaeli İzmit'te bulunan üretim tesislerinde yeni elektrikli modeli IONIQ 3'ün seri üretimine geçiş yaptı. Bu stratejik adım kapsamında fabrikanın yaklaşık yüzde 50'lik bölümü güncel teknolojilerle modernize edildi. Ayrıca Hyundai MOBIS, bu üretim sürecini desteklemek amacıyla yeni nesil batarya yatırımları gerçekleştirecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin sanayi üretiminin pandemi öncesi döneme kıyasla yüzde 30,8 oranında artış gösterdiğini vurguladı. Otomotiv sektörü ise ihracat rakamlarıyla dikkat çekiyor. Türkiye'nin toplam otomotiv ihracatı, son 23 yıllık süreçte 4,8 milyar dolardan 41,5 milyar dolar seviyesine yükselerek önemli bir ekonomik başarıya imza attı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Bakan Kacır: Türkiye elektrikli araç üretiminde dünya devlerinin üssü oluyor!
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Galatasaray'ın Arca Çorum FK ile berabere kaldığı maçta iki gol atan Victor Osimhen, performansını ve transfer iddialarını değerlendirdi. Nijeryalı yıldız, tamamen işine odaklandığını vurguladı.
ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik sert mesajlar vererek Hürmüz Boğazı'nı ABD toprağı ilan edeceğini öne sürdü. Ayrıca İran'ın nükleer silah edinmesine müsaade etmeyeceklerini vurguladı.