Hyundai Motor Türkiye, İzmit fabrikasında tamamen elektrikli IONIQ 3 modelinin seri üretimine resmen başladı. Şirket, bu yeni üretim hattı için tesisin yarısını modernize ederek bölgedeki stratejik konumunu güçlendirdi.
Hyundai Motor Türkiye, yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösterdiği İzmit üretim tesisinde önemli bir teknolojik dönüşüme imza atarak tamamen elektrikli IONIQ 3 modelinin seri üretimine başladı. Bu adım, markanın küresel elektrifikasyon stratejisi ve Avrupa pazarındaki üretim hedefleri açısından kritik bir aşama olarak değerlendiriliyor.
IONIQ 3 modelinin üretim hattına dahil edilmesi süreci, İzmit fabrikasında son iki yıl boyunca yürütülen yoğun bir dönüşüm çalışmasıyla tamamlandı. Yapılan modernizasyon çalışmaları kapsamında tesisin yaklaşık yüzde 50'si yenilenirken, binden fazla çalışan yeni nesil elektrikli araç üretimi için farklı roller üstlendi. Bu dönüşüm, fabrikanın altyapısını geleceğin mobilite teknolojilerine uygun hale getirmeyi amaçlıyor.
1997 yılından bu yana faaliyet gösteren ve Güney Kore dışındaki en eski Hyundai tesisi olma özelliğini taşıyan İzmit fabrikası, yıllık 200 bin araçlık üretim kapasitesine sahip. Bugüne kadar 3,4 milyon adedin üzerinde araç üreten tesis, üretiminin yüzde 80'ini ihraç ederek Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Hyundai, IONIQ 3'ün yanı sıra yeni nesil i20 ve Bayon modellerini de kapsayan üretim süreçleri için 715 milyon Euro tutarında bir yatırım planını hayata geçiriyor.
Hyundai Motor Europe CEO'su Xavier Martinet, Türkiye'de üretim yapma kararının ülkenin Avrupa'nın mobilite dönüşümündeki potansiyeline duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti. Hyundai Motor Türkiye CEO'su Alex Kim ise IONIQ 3 üretiminin şirket için uzun vadeli bir taahhüt olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki dönemde üretim kapasitesini artırmaya yönelik yatırımların devam edeceğini ifade etti. Bu yeni dönem, Türkiye'nin yerli otomotiv tedarik sanayisinin desteklenmesi ve küresel üretim ağındaki rolünün pekiştirilmesi açısından da büyük önem taşıyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Hyundai Motor Türkiye IONIQ 3’ün Üretimine Başladı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.