Neler yeni

İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği İçin Bekleyiş Sürüyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
bea2ab01577ea2a2367625f0a3cd2695ac9b6302d7df0e143a0901a40a334a2c.webp

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2026-2027 eğitim dönemi burs başvuruları için takvim henüz netleşmedi. Öğrenciler, başvuru şartlarını ve süreci yakından takip ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından üniversite öğrencilerine yönelik sağlanan Genç Üniversiteli Eğitim Desteği için yeni dönem hazırlıkları devam ediyor. 2026-2027 akademik yılına ilişkin başvuru takvimi henüz resmi olarak duyurulmadı. Ancak geçmiş yıllardaki uygulama süreçleri göz önüne alındığında, başvuruların eylül ayının son haftalarında başlaması öngörülüyor.

Eğitim desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, başvurularını ve gerekli evrak işlemlerini dijital platformlar üzerinden gerçekleştirebilecek. İBB'nin resmi internet sitesi olan gencuniversiteli.ibb.istanbul adresi veya "İstanbul Senin" uygulaması, başvuru süreci için kullanılacak temel kanallar olarak belirlendi. Belediye tarafından yapılacak resmi duyuru ile birlikte başvuru tarihleri ve detaylı şartlar kesinlik kazanacak.

Eğitim desteğine başvurabilmek için adayların belirli kriterleri karşılaması gerekiyor. Başvuru yapacak öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve kendisinin ya da ailesinin İstanbul'da ikamet etmesi şartı aranıyor. Ayrıca, ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora seviyesinde normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam eden öğrenciler destekten faydalanabiliyor.

Program kapsamında devlet üniversitesinde okuyan öğrenciler ile vakıf veya özel üniversitelerde yüzde yüz burslu eğitim gören öğrenciler değerlendirmeye alınıyor. Ara ve son sınıf öğrencileri için akademik başarı kriteri olarak yıl sonu not ortalamasının 100 üzerinden en az 53 veya 4,00 üzerinden 2,00 olması gerekiyor. Maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerin başvuruları, belirlenen bu kriterler çerçevesinde incelenecek.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

İBB BURS BAŞVURU TARİHLERİ: İBB Genç Üniversiteli Burs Başvurusu Başladı Mı, Ne Zaman Başlayacak? İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?