Neler yeni

İbrahim Ekici'nin ölümünde yeni tanık ifadesi: Sabaha kadar izledi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
7d66a3445eeeaffaa526e4dbdaf345d91597a979c4b17a09658bd146de0f9ea6.webp

Konya'da 31 Mart 2024'te hayatını kaybeden İbrahim Ekici'nin ölümüyle ilgili davada yeni tanık ifadeleri ortaya çıktı. Eşi Mine Ekici ve Hüseyin Sarıbaş hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Konya'da 31 Mart 2024 tarihinde evinde yaşamını yitiren İbrahim Ekici'nin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni ve çarpıcı iddialar gündeme geldi. Eşi Mine Ekici ve kendisini ruhani bir lider olarak tanıtan Hüseyin Sarıbaş hakkında, "tasarlayarak öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yargılama süreci devam ederken, Mine Ekici'nin arkadaşı Tuba O.'nun verdiği ifade dikkat çekti. Tuba O., Mine Ekici'nin eşinin öldüğü gün Hüseyin Sarıbaş ile sürekli iletişim halinde olduğunu öne sürdü. İddiaya göre, Mine Ekici gece saat 02.00'den itibaren Sarıbaş'ın talimatlarını uyguladı ve eşinin ölüm sürecini izledi. Tanık, Mine Ekici'nin kendisine "Sabaha kadar İbrahim'in ölümünü seyrettim" dediğini iddia etti.

Soruşturma dosyasında yer alan telefon kayıtları, olayın boyutunu farklı bir noktaya taşıdı. Kayıtlarda Mine Ekici'nin, Hüseyin Sarıbaş'a "Adamı öldürdüm, çocuğu yarım bıraktım" şeklinde ifadeler kullandığı öne sürüldü. Öte yandan, Hüseyin Sarıbaş'ın aileye cennet ve yeniden diriliş vaat ettiği, İbrahim Ekici'ye belirli bir ölüm tarihi verdiği iddialar arasında yer alıyor. Sarıbaş ise suçlamaları reddederek, olay anında ruhunun başka bir yerde olduğunu savundu.

İbrahim Ekici'nin ölümünün ardından yapılan otopside, ölüm nedeni kesin olarak tespit edilemedi. Bu durum, davanın en önemli hukuki boşluklarından biri olarak değerlendiriliyor. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan Hüseyin Sarıbaş tutuklanmış, ancak davanın ilk duruşmasında tahliye edilmişti. Mine Ekici ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Mahkeme süreci, tanık ifadeleri ve delillerin değerlendirilmesiyle devam ediyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

İbrahim Ekici'nin ölümünde yeni iddia. "Mine üfürükçüyle görüştü, sabaha kadar seyretti"

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?