- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 4,488
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
ABD İç Güvenlik Bakanlığı, ICE'nin yeni elektroşok eldiveni için büyük bir bütçe ayırdı. İnsan hakları örgütleri ise bu cihazın kötüye kullanılma ihtimalini eleştiriyor.
ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Göçmen ve Gümrük Kontrolü (ICE) için G.L.O.V.E. adı verilen elektroşok eldivenine 10 ila 20 milyon dolar arasında bir bütçe tahsis etti.
Compliant Technologies firmasının kullanım kılavuzunda, eldivenin doğrudan cilde temas ettiğinde 380 volta kadar şok üretebildiği belirtiliyor.
Bu teknoloji, operasyon sırasında direnen kişilerin kas hareketlerini etkileyerek dirençlerini kırmayı hedefliyor.
Eldivenin daha önce bazı cezaevi ve kolluk birimlerinde denendiği ve kullanıldığı rapor edildi.
Amerika Sivil Özgürlükler Birliği, cihazın dışarıdan fark edilmesi zor olması ve kötüye kullanım riskini artırması nedeniyle eleştirilerini dile getirdi.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.