İçişleri Bakanı Çiftçi'den Terörsüz Türkiye Yol Haritası

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
4578a420d750b9f21fbe79be0105355bee8a34134e2300abd13e5ae813c42c07.webp

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, terör örgütünün tasfiyesi ve silah bırakması şartına dayalı dört aşamalı yeni yol haritasını açıkladı. Sürecin bir af olmadığını vurgulayan Bakan, güvenlik önlemlerinin kararlılıkla süreceğini belirtti.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Türkiye'nin terörden arındırılmasına yönelik stratejik planı kamuoyuyla paylaştı. Bakan Çiftçi, bu hedefe ulaşmak için tasfiye, teyit, denetim ve normalleşme şeklinde özetlenen dört temel adımın izleneceğini duyurdu. Sürecin ön koşulu olarak PKK/KCK'nın Türkiye, Irak, Suriye, İran ve Avrupa'daki tüm yapılanmalarını sona erdirmesi ve elindeki tüm silah ile mühimmatı teslim etmesi gerektiği vurgulandı.

Yürütülen çalışmanın bir af mekanizması olmadığını belirten Bakan Çiftçi, ağır suçların bu sürecin dışında tutulduğunu ifade etti. Belirli şartlara bağlı olarak soruşturma ve infazların ertelenebileceğini ancak yeni bir terör suçunun işlenmesi durumunda bu ertelemelerin derhal sona ereceğini açıkladı. Devletin güvenlikten ödün vermediğini belirten Çiftçi, terörle mücadelenin hem ülke sınırları içinde hem de dışında kesintisiz olarak devam ettiğini dile getirdi.

Sürecin yereldeki yönetim yapısına dair detayları paylaşan Bakan, 81 ilin valisinin koordinasyon sorumluluğunu üstlendiğini belirtti. Şehir merkezlerinde emniyet güçleri, kırsal bölgelerde ise jandarma ekipleri kamu düzenini korumak amacıyla sıfır tolerans ilkesiyle çalışacak. Ayrıca, güvenlik risklerinin azaldığı bölgelerde vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına emniyete ait 2 bin 560 ve jandarmaya ait 203 olmak üzere toplam 2 bin 763 kontrol noktası uygulamadan kaldırıldı.

Şehit aileleri ve gazilerin hassasiyetlerinin sürecin kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayan Çiftçi, atılan adımların adalet duygusunu zedelemeyeceğini belirtti. Toplumu provoke etmeye veya süreci sabote etmeye yönelik girişimlerin engellenmesi için tüm güvenlik birimlerinin teyakkuzda olduğu ifade edildi. Bakan, bu sürecin bir müzakere veya pazarlık değil, terörün sona ermesi için kurulan bir hukuk zemini olduğunu sözlerine ekledi.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Terörsüz Türkiye rotası! İçişleri Bakanı Çiftçi'den açıklama: Tasfiye, teyit, denetim ve normalleşme

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?