Neler yeni

🇬🇧 IELTS mi Yoksa TOEFL mı? Akademik Dil Sınavı Seçim Kriterleri

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

📝 Avrupa mı, Amerika mı? Geleceğinizi Şekillendiren Sınav Formatları

Yurt dışında üniversite okumak veya göçmenlik başvurusu yapmak istediğinizde karşınıza çıkan ilk büyük bürokratik duvar, İngilizce yeterliliğinizi uluslararası standartlarda kanıtlamaktır. Bu alanda dünyanın en prestijli iki sınavı olan IELTS ve TOEFL arasında kalmak, her adayın yaşadığı klasik bir kararsızlıktır.

📊 Kağıt Kalem Konforu vs Bilgisayar Karşısında Mikrofona Konuşmak

IELTS (İngiliz Ekolü / Genel Kabul): Konuşma (Speaking) aşaması bilgisayara karşı değil, gerçek bir gözetmenle yüz yüze mülakat şeklinde yapılır. Kağıt üzerinde (Paper-based) veya bilgisayarlı girme esnekliği sunar. Avrupa, Kanada ve Avustralya için ilk tercihtir.
TOEFL iBT (Amerikan Ekolü / Tamamen Dijital): Sınavın tamamı bilgisayar karşısında kulaklıkla yapılır. Konuşma bölümünde mikrofona konuşursunuz ve sesiniz kaydedilir. Amerikan üniversitelerinde ve global teknoloji holdinglerinde ağırlığı çok yüksektir.
Süre Ve Soru Tarzları: TOEFL çoktan seçmeli akademik entegrasyon sorularına dayanırken; IELTS, boşluk doldurma, grafik yorumlama ve kısa yanıtlı pratik İngilizceyi ölçer.

🎯 Sınav Stresini Yönetmek ve Karakterinize Uygun Sınavı Seçmek

Eğer gerçek bir insanla İngilizce konuşurken daha rahat hissediyorsanız ve bilgisayara karşı konuşmak anksiyetenizi artırıyorsa, hiç düşünmeden IELTS'e yönelin. Ancak klavyede hızlı yazıyorsanız, test usulü sınavlarda daha başarılıysanız TOEFL sizin için çok daha doğru bir kaldıraçtır. İki sınavın da puan geçerlilik süresinin 2 yıl olduğunu unutmayın.

❓ Değerli Sosyal Forum Sakinleri; Siz Bu Sınavlardan Hangisine Girdiniz Veya Hazırlanıyorsunuz? Puan Sırlarınız Neler?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?