- Katılım
- 29 Nis 2026
- Mesajlar
- 659
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 18
SON DAKİKA – İletişim Başkanı Duran'dan İsrail'e 1915 Olayları Tepkisi: "Soykırım suçuyla yargılananlar Türkiye'ye tarih dersi veremez"
Ankara – İletişim Başkanı Fahrettin Duran, İsrail'in 1915 olaylarını "sözde soykırım" olarak tanımasına ilişkin aldığı karara sert tepki gösterdi. Başkan Duran, yaptığı açıklamada, "Soykırım suçuyla yargılananlar Türkiye'ye tarih dersi veremez" ifadelerini kullanarak İsrail'in bu adımını kınadı.
Başkan Duran, İsrail'in bu kararının, uluslararası kamuoyunda kendi eylemlerini meşrulaştırma çabası olduğunu belirtti. Duran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İsrail’in 1915 olaylarını sözde 'soykırım' olarak tanıması, ellerine bulaşan Filistinli masumların kanını, Orta Doğu'da yürüttükleri devlet terörünü ve fütursuzca işledikleri insanlık suçlarını örtbas etme çabasının beyhude bir dışavurumudur." Bu sözlerle İsrail'in güncel politikalarına ve uluslararası yargılamalara gönderme yapıldı.
Türkiye'nin tarihi olaylara yaklaşımının bilimsel ve akademik gerçeklere dayandığını vurgulayan İletişim Başkanı Duran, İsrail'in bu tür siyasi ve tek taraflı kararlarının tarihi gerçekleri çarpıtmaktan öteye geçmeyeceğini ifade etti. Ankara, bu kararı yok hükmünde saydığını ve tarihi gerçeklerin siyasi emeller uğruna istismar edilmesine asla izin vermeyeceğini net bir şekilde ortaya koymuştur.