Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, üniversite öğrencilerine yönelik çevrimiçi bir yapay zeka eğitim programı başlattı. Türkiye genelindeki iletişim fakültelerini kapsayan proje, 30 Eylül'e kadar devam edecek.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, iletişim fakültesi öğrencilerini yapay zeka teknolojileriyle buluşturmak amacıyla kapsamlı bir çevrimiçi eğitim platformunu hayata geçirdi. Yapay Zeka ve İletişim Kampı adı verilen bu girişim, Türkiye Yapay Zeka Eylem Planı hedefleri doğrultusunda nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi ve kamu-üniversite iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Program kapsamında öğrencilere yapay zekaya giriş, içerik üretimi ve iletişim süreçlerinde teknolojinin etik kullanımı gibi kritik konularda eğitimler veriliyor. Katılımcıların teorik bilgilerini uygulamalı bir bitirme projesiyle pekiştirmeleri bekleniyor. İletişim Başkanlığı, ülke genelindeki yaklaşık 100 üniversitenin rektörlüklerine resmi yazı göndererek öğrencilerin bu imkandan faydalanmasını teşvik etti.
Eğitim platformuna erişim tamamen ücretsiz olup, program 30 Eylül tarihine kadar aktif kalmaya devam edecek. Bu süreçte öğrenciler, yapay zeka alanındaki yetkinliklerini geliştirerek iletişim sektöründeki dijital dönüşüme hazırlık yapma fırsatı bulacaklar.
2 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İletişim fakültesi öğrencilerine yönelik çevrimiçi "Yapay Zeka ve İletişim Kampı" başladı
İletişim fakültesi öğrencilerine yönelik Yapay Zeka ve İletişim Kampı başladı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.