Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin şube ve öğretmen atamalarını elektronik kura ile gerçekleştirecek. Veliler, sonuçları e-Okul sistemi üzerinden takip edebilecek.
Yeni eğitim öğretim yılı yaklaşırken, ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin sınıf ve şube dağılımları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen süreç kapsamında, öğrencilerin hangi sınıfta eğitim göreceği ve sınıf öğretmenlerinin kim olacağı elektronik kura yöntemiyle belirlenecek.
Velilerin merakla beklediği şube belirleme işlemlerinin, uyum eğitimlerinin başlayacağı 7 Eylül 2026 tarihinden önce tamamlanması planlanıyor. Bakanlığın uygulama takvimi doğrultusunda, kura çekimlerinin 2 ile 4 Eylül 2026 tarihleri arasında yapılması bekleniyor. İşlemlerin tamamlanmasının ardından veliler, çocuklarının sınıf bilgilerine e-Okul sistemi üzerinden erişim sağlayabilecek.
Okul yönetimleri de kura sonuçlarının netleşmesiyle birlikte velilere gerekli bilgilendirmeleri yapacak. Öğrencilerin okula uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirilen bu merkezi sistem, şeffaf bir atama süreci sunmayı hedefliyor. Velilerin, güncel duyuruları ve sistem üzerindeki sınıf bilgilerini düzenli olarak kontrol etmeleri önem taşıyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
1.SINIF ÖĞRETMEN SORGULAMA E-OKUL | 1. sınıf şube belirleme kura çekimi sonuçları ne zaman belli olur?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İçerik üreticisi Ruhi Çenet, New York'ta modern dünyadan izole yaşayan Hasidik Yahudilerin yaşamını kayıt altına aldı. Çenet, deneyimlerini CNN TÜRK ekranlarında paylaştı.