Neler yeni

Influencer Sponsorlukları ve Ürün Reklamlarının Ne Kadarı Gerçekçi?

Patlamış Mısır

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
eglence.png

İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Hikayeyi her kaydırdığımızda karşımıza çıkan 'Arkadaşlar bir süredir kullanıyorum, aşırı memnun kaldım, linki aşağıya bırakıyorum' videoları... Influencer dünyasının bu ticari ortaklıkları artık samimiyet sınırlarını tamamen zorluyor.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Milyon liralık sponsorluk anlaşmaları havada uçuşurken, bugün övdüğü krem veya şampuan markasını yarın unutup başka bir markayı göklere çıkaran fenomenlerin dürüstlüğüne inanmak saflık olur. Tüketici olarak tamamen devasa bir pazarlama ağının tam ortasında av konumundayız.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Fenomenlerin gazıyla ve 'story' linkleriyle araştırmadan hiçbir ürünü satın almayın; oradaki paylaşımların %90'ının ticari birer iş birliği ve komisyon anlaşması olduğunu unutmayın.
• Bir ürün alacaksanız gerçek kullanıcı yorumlarını ekşi sözlük veya forumumuz gibi bağımsız, sponsor almayan özgün platformlardaki konulardan tarayarak karar verin.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; hiç influencer tavsiyesiyle bir ürün alıp pişman olduğunuz veya 'parama yazık oldu' dediğiniz bir anınız var mı? Dökün içinizi!

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?