Neler yeni

📧 İngilizce İş E-Postası (Business English) Yazarken Kullanılan Profesyonel Kalıplar

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

KurumsalYazışmalarda 'Best Regards' Ötesine Geçen, Saygın Ve Etkili İletişim Kalıpları

Global şirketlerde veya yabancı müşterilerle e-posta yoluyla yazışırken, günlük sokak dilini veya WhatsApp jargonunu kullanmak profesyonel imajınızı anında yerle bir eder. İş dünyasının Business English dediğimiz, kibar, mesafeli, manipülatif ve saygın bir yazılı iletişim protokolü vardır.

💼 Mailleri Kurumsallaştıran Altın E-Posta Cümleleri

Geciken Cevapları Profesyonelce Karşılamak: 'Geç döndüğüm için özür dilerim' (`Sorry for the late reply`) yazmak yerine; 'Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim' (`Thank you for your patience`) cümlesini kullanın; bu masada sizi psikolojik olarak daha güçlü kılar.
Kibarca Sıkıştırma Ve Takip (Follow-up): 'Neden hala cevap vermediniz?' demek yerine; 'Bu konudaki güncel durumu nazikçe hatırlatmak istedim' (`I am following up on our previous conversation`) veya `I wanted to gently nudge you on this matter` kalıplarını tercih edin.

❓ Kurumsal İş Hayatında İngilizce Mail Yazarken En Çok Hangi Kalıpları Kullanıyorsunuz? Business English Sırlarınız Neler?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?