Neler yeni

🗣️ İngilizce Phrasal Verbs (Deyimsel Fiiller) Mantığı Ve En Sık Kullanılan Kalıplar

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

Düz Fiiller Yerine Amerikalıların Günlük Sokak Ve İş Dilinde Kullandığı İkonik İkililer

İngilizcede düz fiilleri (`continue`, `cancel`, `discover`) bilmek sizi kurtarır ama yerli (native) insanların günlük konuşmalarını, dizileri anlamanızı sağlamaz; çünkü onlar konuşurken tamamen Phrasal Verbs dediğimiz, bir fiilin yanına bir edat gelerek bambaşka bir anlama büründüğü ikili kalıpları kullanırlar.

💡 Phrasal Verblerin Mantığını Çözme Ve Hafızaya Atma Yolları

Kelimeleri Mekanik Ezberlemeyin: `Look` (bakmak) fiilinin yanına gelen edatlara bakın: `Look up` (sözlükte aratmak), `Look up to` (hayranlık duymak), `Look down on` (küçümsemek), `Look forward to` (dört gözle beklemek). Kalıpları görsel hikayelerle ezberleyin.
İş Hayatında En Çok Dönen Kalıplar: Toplantıyı iptal etmek yerine `Call off`, bir konuyu ertelemek yerine `Put off`, işleri yetiştirmek yerine `Catch up with` kalıplarını e-postalarda aktif kullanarak kurumsal dil kalitenizi artırın.

❓ İngilizce Öğrenirken Phrasal Verbs Kalıplarını Ezberlemekte Zorlanıyor Musunuz? Sizin En Sevdiğiniz Kalıp Hangisi?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?