- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,669
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Burnham, Birleşik Krallık'ın AB içinde olmasını istediğini dile getirdi. Başbakan ise Brexit'in uzun vadeli zararlarını kabul ederek yeni bir değerlendirme süreci başlatacağını açıkladı.
Burnham, Downing Street'e adım atmadan önce ülkenin AB üyeliğine dönme arzusunu ifade etti. Buna karşılık başbakan, Brexit'in on yıllık ekonomik kayıp ve toplumsal bölünmeye yol açtığını hatırlatarak, Brüksel ile gelecekteki ilişkilerde tüm olasılıkları titizlikle inceleyeceklerini belirtti.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İngiltere bir kez daha Brexit seçimine mi gidiyor?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Apple, yapay zeka destekli yeni akıllı ev ekranını ve güncellenen cihazlarını tanıtmaya hazırlanıyor. Şirket, Siri entegrasyonunu tamamlamak için lansman tarihini erteledi.
ABD Başkanı Donald Trump, Irak'taki askeri varlıklarını sonlandırma sürecini değerlendirdi. Çekilme işleminin saygın bir şekilde tamamlandığını belirten Trump, bölgedeki geçmiş politikaları eleştirdi.
ABD ordusu, bürokrasiyi azaltmak amacıyla üst düzey subay sayısında yüzde 20 oranında indirime gidiyor. Karar, deneyimli kadroların kaybına yol açacağı gerekçesiyle siyasi çevrelerde tartışma yarattı.