Neler yeni

İngiltere'nin jet eğitim uçağı arayışında HÜRJET ismi öne çıkıyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
ea46596766bdacacde7f77a1b594165edf2a590d1c5b418106c0162e05e3e74f.webp

İngiltere Savunma Bakanlığı, Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin eğitim uçağı ihtiyacını karşılamak için teknik diyalog sürecini başlattı. Türk yapımı HÜRJET, bu süreçte potansiyel adaylar arasında değerlendiriliyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı, Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin envanterini güçlendirmek amacıyla yeni jet eğitim uçağı tedarik sürecini resmen başlattı. Bakanlık, bu kapsamda jet üreticileriyle teknik diyalog kurulmasına karar vererek, ilgili şirketlerin 11 Eylül 2026 tarihine kadar gerekli belgeleri sunmalarını talep etti. Söz konusu sürecin tamamlanmasının ardından satın alma prosedürlerinin hızla hayata geçirilmesi planlanıyor.

İngiltere'nin jet ihtiyacı için öne çıkan adaylar arasında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen HÜRJET de yer alıyor. HÜRJET'in, İspanya ile imzalanan 30 adetlik ihracat anlaşmasıyla uluslararası arenada kazandığı başarı, İngiltere'nin değerlendirme sürecinde önemli bir referans olarak görülüyor. 1,4 Mach hıza ulaşabilen ve 45 bin feet irtifada görev yapabilen HÜRJET, harbe hazırlık eğitimlerinin yanı sıra hafif taarruz ve yakın hava desteği gibi kritik görevleri de yerine getirebiliyor.

Türk Hava Kuvvetleri'ne 2027 yılı başında teslim edilmesi hedeflenen HÜRJET, sahip olduğu teknik kabiliyetlerle küresel pazarda dikkat çekmeye devam ediyor. İngiltere'nin tedarik sürecinde HÜRJET'in yanı sıra Boeing ve Saab ortaklığındaki T7-A Red Hawk uçağı da potansiyel adaylar arasında bulunuyor. İngiltere Savunma Bakanlığı, yeni uçakların teslimat takvimini yüksek öncelikli bir konu olarak ele alıyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT AŞ'nin 2026 yılı verilerini paylaştı. Kurumun yılın ilk yarısında taşıdığı gönderi sayısı 210 milyona ulaştı.

Rekabet Kurulu, beş Fransız lisesine yönelik yürüttüğü incelemeler sonucunda Saint Benoit Lisesi'ne idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Okulların kayıt ücretleri ve öğretmen maaşlarını birlikte belirlediği tespit edildi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?