Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ait inşaat üretim endeksi verilerini paylaştı. Sektör genelinde hem yıllık hem de aylık bazda daralma yaşandığı görüldü.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin inşaat üretim endeksi verilerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan verilere göre, inşaat üretim endeksi haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6 oranında bir düşüş yaşadı.
Sektörel kırılımlar incelendiğinde, bina inşaatı endeksinin yıllık bazda yüzde 7,5 oranında gerilediği görülüyor. Aynı dönemde özel inşaat faaliyetleri endeksi de yüzde 7,6 oranında azaldı. Buna karşılık, bina dışı yapıların inşaatı sektörü endeksi yıllık bazda yüzde 4,5 oranında artış kaydetti.
Aylık verilerde de benzer bir tablo ortaya çıktı. İnşaat üretim endeksi haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 oranında azaldı. Bu süreçte bina inşaatı endeksi yüzde 0,4, özel inşaat faaliyetleri endeksi ise yüzde 1 oranında gerileme gösterdi. Bina dışı yapıların inşaatı endeksi ise aylık bazda yüzde 0,1 oranında sınırlı bir artışla yılı tamamladı.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İnşaat üretiminde yıllık bazda sert düşüş! TÜİK haziran verilerini açıkladı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Ticaret Bakanlığı, son 25 yılda mal ve hizmet ihracatında kaydedilen büyük artışı ve dijitalleşme hamlelerini verilerle açıkladı. İhracat kapasitesini artıran Türkiye, yeni dönemde yapay zeka ve yeşil dönüşüme odaklanıyor.