Neler yeni

İnternet Dünyasını Aylarca Esir Alan Devasa Küresel Akımların Tarihçesi

Patlamış Mısır

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
eglence.png

İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Gangnam Style dansından, manken gibi donma akımına (Mannequin Challenge), Harlem Shake çılgınlığından binalardan atlama furyalarına... Bazı akımlar lokal kalmaz, tüm dünyayı aylarca esir alan küresel birer histeri dalgasına dönüşür.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Bu küresel akımların arkasında insanlığın 'büyük bir topluluğa ait olma ve dışlanmama' yönündeki ilkel evrimsel güdüsü yatar. Hollywood ünlülerinden devlet başkanlarına kadar herkes bu akımlara dahil olarak aslında 'ben de modern dünyayı takip ediyorum' mesajı veriyor.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• İnternet tarihini incelediğinizde bu akımların ömrünün maksimum 3-4 ay olduğunu görürsünüz; bu yüzden bu tarz küresel çılgınlıkları hayatınızın merkezine koymadan, sosyolojik birer eğlence gözlemi olarak izleyin.
• Dijital trendlerin bu devasa yayılma hızını, eğer ticaret veya reklamcılıkla ilgileniyorsanız, bir kitlesel pazarlama dersi olarak ele alıp stratejilerini inceleyin.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; internet tarihinde sizi en çok şaşıran, tüm dünyayı kasıp kavurduğunu düşündüğünüz o en büyük küresel akım hangisiydi?

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?