Neler yeni

İnternet Eski İnternet Değil: Samimiyet Filtreye mi Takıldı?

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
1-a3abd9175330b5cc655fcc5b0f59dc2a.jpg

Selam millet! Bir an oturdum düşündüm de, aklıma direkt 2000'lerin interneti geldi. Hani o MSN'de kimin ne nick yazdığını takip etmeler, titreşim gönderip gıcık etmeler; mIRC odalarında sabaha kadar geyik çevirmeler, forumlarda imza avatarlarıyla havamızdan geçilmeyen zamanlar... İşte o dönem internetin bambaşka bir havası, çok daha samimi bir ruhu vardı sanki. Kimse kimseyi "like" ya da takipçi sayısı için değerlendirmiyordu, sadece ortak bir şeyler paylaşma, gerçekten sohbet etme isteği vardı. Tanımadığımız insanlarla öyle içten, öyle gönülden bağlar kurardık ki, sanki yıllardır tanışıyorduk.

Şimdi bakıyorum da, her şey çok daha "filtreli", çok daha gösterişli bir hal aldı. Paylaştığımız her fotoğraf, her 'story' beğeniler ve etkileşimler için mi düşünülüyor? O eski, saf, kimsenin kimseye bir şey kanıtlamak zorunda hissetmediği, sadece lafın döndüğü samimi ortamlar nerede kaldı sizce? Acaba teknolojinin bu hızlı gelişimiyle birlikte, internetin o en saf, en içten yanını mı kaybettik, yoksa sadece bizim nostaljik bakış açımızdan ibaret mi bu durum? Sizce internetteki bu 'samimiyet farkı' gerçekten var mı? Varsa neler bu farkı yarattı? Ve en önemlisi, o eski samimiyetleri özleyenler olarak, neler geliyor aklınıza o dönemden? Hadi bakalım, klavyeler konuşsun!

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?