Apple'ın yeni iPhone 18 Pro modelinde üretim maliyetlerinin ciddi oranda artması bekleniyor. Bu durumun cihazın satış fiyatına 300 dolarlık bir zam olarak yansıması öngörülüyor.
Teknoloji dünyasının merakla beklediği iPhone 18 serisi, üretim maliyetlerindeki artışla gündeme geldi. TrendForce tarafından yapılan son analizler, Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro'nun üretim maliyetinin, bir önceki nesil olan iPhone 17 Pro'ya kıyasla yüzde 38 oranında yükseldiğini ortaya koyuyor.
Bu maliyet artışının doğrudan tüketici fiyatlarına yansıyacağı tahmin ediliyor. Analistlerin paylaştığı verilere göre, iPhone 18 Pro modelinin satış fiyatında 300 dolara varan bir artış yaşanması muhtemel görünüyor. Bu beklentiler doğrultusunda, cihazın başlangıç fiyatının 1.399 dolar seviyesine ulaşabileceği ifade ediliyor.
Şirketin stratejileri arasında dikkat çeken bir diğer gelişme ise katlanabilir iPhone modeli oldu. Henüz geliştirme aşamasında olan bu özel cihazın, piyasaya sürülmesi durumunda 2.500 dolar gibi oldukça yüksek bir fiyat etiketiyle satışa sunulabileceği konuşuluyor. Apple'ın yeni seriyi tanıtmak için farklı bir strateji izleyeceği ve Pro modellerini eylül ayında, diğer versiyonları ise 2027 başında duyurmayı planladığı belirtiliyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
iPhone 18 Pro çıkmadan fiyatı zamlanıyor; yüzde 38 maliyet artışı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Apple, iPhone ve iPad cihazları için hata giderme odaklı yeni bir güncelleme yayınladı. macOS Tahoe kullanıcıları için de ayrı bir sürüm kullanıma sunuldu.