Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Irak hükümeti, silahlı grupların ellerindeki silahları devlete teslim etmesi için yürütülen görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini belirtti. Sürecin yapıcı bir şekilde devam ettiği ifade edildi.
Irak hükümeti tarafından yapılan açıklamada, ülkede faaliyet gösteren silahlı grupların ellerindeki mühimmatı merkezi yönetime teslim etmesi amacıyla başlatılan müzakere sürecinin devam ettiği bildirildi. Yetkililer, görüşmelerin şu ana kadar olumlu bir seyir izlediğini vurguladı.
Silahların devlet kontrolüne geçmesi hedefiyle yürütülen bu diplomatik çabalar, ülkedeki güvenlik ortamının iyileştirilmesi adına kritik bir adım olarak değerlendiriliyor. Hükümet, taraflar arasındaki diyaloğun yapıcı bir şekilde sürdüğünü kaydetti.
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Irak hükümeti: Silahların devlete teslimi için yürütülen müzakereler olumlu şekilde sürüyor
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Tekirdağ ve Kırklareli'nin Karadeniz kıyısındaki ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle denize girmek yasaklandı. Yetkililer, boğulma riskine karşı vatandaşları uyardı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim dönemi öncesinde okullarda kapsamlı ilaçlama çalışması başlattı. Öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitim görmesi hedefleniyor.