Neler yeni

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Savaşın Sona Erdirilmesi İçin Çağrı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
11,110
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
84ffd2d34003ccfb58fccd4023e1eb3d8b4800ad1d9a22572ddc712143fa1fc2.webp


İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, ülkesinin mevcut gücünü koruyarak savaşın sona erdirilmesi gerektiğini belirtti. Zorbalığa karşı direnişin süreceğini vurgulayan Pezeşkiyan, ulusal birlik mesajı verdi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Tahran'da düzenlenen İslam Tabipler Birliği Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ülkesinin dış politikasına ve devam eden çatışma süreçlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Pezeşkiyan, savaşın kaçınılmaz bir hedef olmadığını belirterek, İran'ın sahip olduğu gücü ve kazanımları koruyarak bu süreci sonlandırması gerektiğini ifade etti.

Dünyanın İran'ın gücünü kabul ettiği bir dönemde savaşı bitirmenin daha stratejik bir adım olacağını savunan Pezeşkiyan, bu yaklaşımın bir geri adım olarak yorumlanmaması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı, "Zorbalık karşısında hiçbir şekilde başımızı eğmeyeceğiz" diyerek, ülkesinin son nefesine kadar karşı duruşunu sürdüreceğini ve saldırılara karşı ezici bir yanıt vereceklerini dile getirdi.

Konuşmasında 17 Haziran tarihinde Pakistan aracılığıyla imzalanan mutabakata da değinen Pezeşkiyan, bu anlaşmanın teslimiyet içermediğini ve onurlu bir metin olduğunu savundu. Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi tarafından onaylanan bu mutabakatın, İran'ın çıkarlarını koruduğunu belirten Cumhurbaşkanı, savaş ve müzakere süreçlerinin birbirinin alternatifi olmadığını hatırlattı. Hazreti Ali'nin barış konusundaki yaklaşımına atıfta bulunan Pezeşkiyan, yapılan anlaşmalara sadık kalmanın önemine dikkat çekti.

Pezeşkiyan, konuşmasının sonunda iç siyasete yönelik birlik mesajları vererek, ayrılıkların ülkeyi zayıflatacağını ve ancak dayanışma içerisinde güçlü kalabileceklerini sözlerine ekledi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Pezeşkiyan: Savaşı bugün güç ve itibar sahibi olduğumuz dönemde sonlandırmalıyız

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
 

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

📊 Günlük haberleri en çok hangi platformdan takip ediyorsunuz?

  • Sosyal Medya (X / Instagram)

  • Haber Siteleri / TV

  • Forumlar ve Sözlükler

  • YouTube / Podcast


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst