- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 13,613
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İran Meclis Başkanı Kalibaf, Donald Trump'ın İran'a yönelik iddialarına ABD ekonomisindeki sorunları hatırlatarak yanıt verdi. İranlı yetkililer ise ülkenin ekonomik dayanıklılığını korumaya çalıştıklarını vurguladı.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, sosyal medya platformu X üzerinden Donald Trump'ın İran'a yönelik iddialarını hedef alan bir paylaşımda bulundu. Trump'ın İran'daki ekonomik duruma ilişkin ifadelerine karşı çıkan Kalibaf, ABD'deki açlık ve gıda güvencesizliği verilerini içeren bir görsel yayımladı. Kalibaf, doğrudan isim vermeden yaptığı açıklamada, asılsız iddialarla yenilgilerin örtbas edilemeyeceğini savundu.
ABD'nin İran'a yönelik ekonomik yaptırımları artırma kararı alması, Tahran yönetiminde karşılık bulmaya devam ediyor. İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, ülkenin son altı ayda oldukça zorlu bir süreçten geçtiğini kabul etti. Himmeti, ABD'nin yeni baskı açıklamalarının İran ekonomisi üzerinde yıkıcı bir etki yaratmayacağını belirterek, bankacılık sisteminin güçlendirilmesiyle ekonomik dayanıklılığın korunacağını ifade etti.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise ülke içindeki eleştirilere odaklandı. İran Tıp Derneği İslam Birliği'nin genel kurulunda konuşan Pezeşkiyan, hükümetin ve devlet kurumlarının içinde bulunduğu zorlu koşulları bilmeden yorum yapanları eleştirdi. Pezeşkiyan, ulusal güvenlik süreçlerinde birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaparak, dış politikadaki müzakerelerin ortak bir kararla yürütüldüğünü belirtti. İran yönetimi, bir yandan ABD ile yaşanan gerilimi yönetmeye çalışırken diğer yandan iç kamuoyundaki hayat pahalılığı tartışmalarını dengelemeye gayret ediyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın ekonomik bir çöküş yaşadığını savunarak Tahran yönetimine yönelik eleştirilerini sürdürdü. ABD Hazine Bakanlığı ise İran'a karşı ekonomik savaş ilan edildiğini duyurdu.
Süleymancılar cemaatine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında eski Bakan İdris Naim Şahin'e tahsisli araçlar incelemeye alındı. Operasyonlarda çok sayıda tutuklama yapılırken büyük miktarda altın ve mali bulgulara ulaşıldı.