İran ve Malezya savunma bakanları, iki ülke arasındaki askeri ve teknolojik işbirliğini güçlendirmek amacıyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Taraflar, stratejik bölgelerdeki deniz güvenliği ve ortak eğitim imkanlarını ele aldı.
İran Savunma Bakan Vekili İbnürrıza ile Malezya Savunma Bakanı Nordin, iki ülke arasındaki savunma ilişkilerini geliştirmek amacıyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, savunma, güvenlik ve teknoloji alanlarında işbirliği potansiyelinin artırılması hedeflendiği vurgulandı.
İbnürrıza, İran ve Malezya'nın Asya'daki stratejik konumlarına dikkat çekerek, savunma alanındaki deneyimlerin dost ülkelerle paylaşılmaya hazır olduğunu belirtti. Özellikle Hürmüz ve Malakka boğazlarının stratejik önemine değinen taraflar, deniz güvenliği konusunda ortak çalışma fırsatlarını değerlendirdi. İki ülke arasında teknoloji paylaşımı ve karşılıklı eğitim imkanlarının genişletilmesi konusu da gündeme geldi.
Malezya Savunma Bakanı Nordin ise ülkesinin İran ile savunma ilişkilerini geliştirmeye istekli olduğunu ifade etti. Nordin, bu işbirliği niyetinin bir göstergesi olarak İranlı yetkilileri, gelecek yıl Malezya'da düzenlenecek olan savunma, denizcilik ve havacılık fuarına davet etti. Görüşme, iki ülkenin bölgesel güvenlik konularındaki stratejik ortaklık arayışını somutlaştıran bir adım olarak öne çıktı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar sele yol açtı. Yıkılan köprü nedeniyle 15'ten fazla köyün ulaşımı kesildi.
Pasifik Adaları Forumu'nun Tayvan'ı zirveye davet etmesi üzerine Pekin yönetimi tepki gösterdi. Çin, uluslararası kuruluşları 'tek Çin' ilkesine uymaya çağırdı.