- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,669
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin ciddi bir ekonomik baskı altında olduğunu belirtti. Serbest piyasada doların tarihi zirveye ulaşması üzerine hükümet yeni bir kriz yönetimi birimi kurdu.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin karşı karşıya kaldığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek üzerlerindeki baskının giderek arttığını ifade etti. Yaşanan bu ekonomik sıkıntılar, döviz piyasalarına da doğrudan yansıdı.
Tahran merkezli serbest piyasada dolar kuru 269 bin tümen seviyesine ulaşarak tarihi bir rekora imza attı. Yaşanan bu hızlı yükseliş ve ekonomik istikrarsızlık karşısında harekete geçen hükümet, olağanüstü durumları yönetmek amacıyla özel bir oluşum kurulduğunu duyurdu.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İran’da dolar rekor kırdı! Pezeşkiyan: Ekonomik baskı arttı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Sermaye Piyasası Kurulu, tasfiye sürecindeki fon yatırımcılarına 1 milyon liraya kadar ara ödeme yapılması için çalışma başlattı. Ödemelerde enflasyon kaybını telafi etmek amacıyla ana para ve TÜFE bazlı bir modelin uygulanması planlanıyor.
Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde üç gündür kayıp olan 61 yaşındaki Fatma Aybey, geniş çaplı arama çalışmaları sonucunda ormanlık alanda sağ olarak bulundu. Sağlık kontrolleri tamamlanan Aybey ailesine teslim edildi.