- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 12,777
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD'nin İran'a yönelik yeni yaptırım hazırlıklarını sert bir dille eleştirdi. Kalibaf, bu politikaların ABD ekonomisine zarar vereceğini belirtti.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD'nin İran'a yönelik uygulamayı planladığı yeni mali yaptırım paketine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Washington yönetiminin ekonomik baskı politikalarının, ABD'nin kendi iç piyasasında yarattığı sorunları çözmekten uzak olduğunu savunan Kalibaf, bu durumun bumerang etkisiyle ABD ekonomisine geri döneceğini ifade etti.
Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomi politikalarını hedef alarak, et fiyatlarından konut piyasasına ve tahvil getirilerine kadar birçok alanda yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. ABD'nin dış politikasındaki durgunluğun, ülke ekonomisinde de benzer bir durağanlığa yol açtığını öne süren Kalibaf, "İran'ın bumerangı; sizin yüzünüze geri dönecek" ifadesini kullandı.
ABD yönetimi, Tahran'a yönelik yeni yaptırımları içeren bir mali paketi kısa süre içinde açıklamaya hazırlanıyor. İran tarafı ise bu yaptırımların etkisiz kalacağını ve ABD'nin kendi ekonomik çıkarlarını zedeleyeceğini savunarak, Washington'ın izlediği dış politika stratejisini sert bir dille eleştirmeye devam ediyor. İki ülke arasındaki gerilim, yeni yaptırım kararlarıyla birlikte tırmanma eğilimini sürdürüyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İran'dan ABD'ye tepki: Bumerang gibi kendisine dönecek
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 CEV Trendyol Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'ndaki ikinci maçında Slovenya ile karşılaşıyor. Turnuvaya galibiyetle başlayan milliler, gruptaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.