- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 31,228
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Bağdat'taki İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında ülkesinin savunma kararlılığını vurguladı. Ayrıca Hürmüz Boğazı'na ilişkin yeni bir planın müzakere sürecini değerlendirdi.
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Bağdat'ta gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Arakçi, ülkesinin karşı karşıya kaldığı tehditlere karşı kendini savunmaya her zaman hazır olduğunu ifade etti.
Toplantı kapsamında Hürmüz Boğazı'nın açılmasına yönelik yedi günlük bir planı müzakereye sunan İran, bu konuda uluslararası temaslarını sürdürüyor. Arakçi, ABD tarafının söz konusu plana ilişkin görüşlerini ilettiğini ve bu önerilerin şu anda detaylı bir şekilde incelendiğini belirtti.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Tehditler karşısında boyun eğmeyeceğiz
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Isparta'da Yazılı Kanyon'da mahsur kalan 14 kişilik İHH gönüllüsü gruptan bir kişi hayatını kaybetti. Ekipler, bölgede mahsur kalan diğer 13 kişiyi kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Kanada'nın Wainwright Askeri Üssü'nde çıkan ve çevreye yayılan yangında 4 asker yaşamını yitirdi. Başbakan Mark Carney, olayı barış zamanındaki en büyük trajedilerden biri olarak nitelendirdi.