Neler yeni

İran'dan Hürmüz Boğazı için geçiş kısıtlaması açıklaması

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
1d8298bd8f6ee83a3295d735efab643912212970009682fae12f81644d2f8d86.webp

İranlı yetkili, İsrail ve ABD gemilerinin Hürmüz Boğazı'nı kullanmasına izin verilmeyeceğini açıkladı. Kararın, söz konusu ülkelerin İran'a yönelik tehdit oluşturması nedeniyle alındığı belirtildi.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Sekreteri Saidi, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada Hürmüz Boğazı'ndaki geçiş kurallarına ilişkin yeni bir tutum sergiledi. Saidi, İsrail'e ait gemilerin boğazdan geçiş hakkının bulunmadığını, hatta İsrail ile bağlantılı ticari yük taşıyan diğer bayraklı gemilerin de bu kısıtlamaya tabi tutulacağını ifade etti.

Açıklamalarında ABD'ye de değinen yetkili, Amerikan rejimine ait askeri veya ticari hiçbir geminin boğazı kullanamayacağını belirtti. İran Silahlı Kuvvetleri tarafından düşman olarak tanımlanan ve ülkeye tehdit oluşturan unsurların geçişine müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Saidi, bu kararın stratejik bir güvenlik önlemi olduğunu savundu. Bölgedeki gerilimi tırmandıran bu çıkış, uluslararası deniz trafiği açısından dikkatle takip ediliyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

İranlı yetkiliden, İsrail ve ABD'ye ait gemiler Hürmüz Boğazı'ndan geçemeyecek açıklaması

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılının ilk altı ayında 2,9 milyon çiftçiye 106 milyar lirayı aşkın tarımsal destek ödemesi gerçekleştirdi. Desteklerin büyük bölümü bitkisel ve hayvansal üretim alanlarına yönlendirildi.

Eskişehir'den havalanan bir F-16 eğitim uçağı Yalova'da düştü. Pilotun sağ kurtulduğu kazaya dair yeni görüntüler paylaşıldı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?