- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 11,539
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İran, Hürmüz Boğazı'ndaki güvenlik risklerine rağmen Irak'a ait petrol tankerlerine geçiş izni tanıdı. Kararın, Muhammed Bakır Kalibaf'ın Irak ziyareti sırasında gündeme geldiği belirtildi.
İran yönetimi, Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yapmak isteyen Irak'a ait bazı petrol tankerleri için özel bir izin kararı aldı. İran resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığı bilgilere göre, bölgedeki yoğun askeri faaliyetlere ve güvenlik endişelerine rağmen bu adımın atılması dikkat çekti.
Söz konusu talebin, İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf'ın yakın zamanda gerçekleştirdiği Irak ziyareti sırasında Iraklı yetkililer tarafından iletildiği ifade edildi. İran tarafı, ABD'nin bölgedeki düşmanca eylemlerine rağmen Irak'ın talebini olumlu karşılayarak tankerlerin geçişine onay verdiğini duyurdu.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İran, Irak'a ait bazı gemilere Hürmüz Boğazı'ndan geçiş izni verdi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev'deki kritik lojistik tesislerin ve liman bölgelerindeki askeri depoların vurulduğunu duyurdu. Operasyonlarda yüksek hassasiyetli silahlar ve İHA'lar kullanıldığı belirtildi.
İngiltere'nin Middlesbrough bölgesinde bir polis aracının karıştığı trafik kazasında çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Bölgeye sevk edilen acil durum ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.