- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 9,185
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İran ordusu, Körfez ülkelerine yönelik bir uyarı yaparak, ABD'nin olası saldırılarında kendilerine destek vermemeleri gerektiğini bildirdi. İran, bu tür bir desteğin ABD ile işbirliği anlamına geleceğini vurguladı.
İran Genelkurmay Başkanlığı, Körfez ülkelerine yönelik önemli bir açıklama yaparak, ABD'nin İran'a karşı herhangi bir saldırıda bulunması durumunda kendilerine destek vermemeleri uyarısında bulundu. Açıklamada, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilerek, Körfez ülkelerinin topraklarının ABD tarafından İran'a karşı kullanılmasına izin verilmeyeceği ifade edildi.
İran ordusu, bölgedeki askeri üslerde bulunan çok sayıda ABD askeri uçağının, özellikle havada yakıt ikmal uçaklarının, ev sahibi ülkelerin bilgisi dışında konuşlandırılamayacağını vurguladı. Bu durumun, bölge ülkelerinin ABD ile olan işbirliğine işaret ettiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, ABD'nin saldırgan ordusuna yönelik verilecek her türlü yardım ve kolaylaştırıcılığın, Amerikan askeri güçleriyle işbirliği anlamına geleceği kaydedildi. Bu nedenle, bölge ülkelerinin İran'a yönelik olası askeri operasyonlarda ABD'ye hiçbir şekilde destek sağlamaması gerektiği bir kez daha vurgulandı.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İran ordusundan Körfez ülkelerine İran'a saldırılarda ABD'ye destek vermeyin uyarısı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Japonya'nın Chiba eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar sel felaketine dönüştü. Olayda 13 kişi hayatını kaybederken, bölgedeki hasar tespit ve temizlik çalışmaları sürüyor.