- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 14,372
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İran yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesine yönelik iddialarına Tahran'da astığı dev bir afişle karşılık verdi. Afişte ABD'nin mağlup olduğu mesajı vurgulandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik sert açıklamaları ve ülkedeki ekonomik duruma dair iddiaları, Tahran yönetiminden gelen görsel bir tepkiyle karşılandı. Trump, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, İran ordusunun maaş ödemekte zorlandığını ve ülkede büyük bir insani kriz yaşandığını öne sürmüştü.
Bu iddiaların ardından İran yönetimi, başkent Tahran'daki Rah Ahen Meydanı'na dev bir afiş astı. Üzerinde Donald Trump'ın görselinin de bulunduğu afişte, Farsça ve İngilizce olarak Büyük zafer ifadesine yer verildi. İranlı yetkililer, bu hamleyle ABD'nin mağlup olduğunu dünyaya duyurmayı amaçladı.
Trump, daha önceki açıklamalarında İran'daki protestoculara yönelik müdahaleleri eleştirmiş ve yaşanan durumu devasa bir insani kriz olarak nitelendirmişti. Tahran yönetimi ise bu suçlamaları reddederek, asılan afiş aracılığıyla kendi zafer anlatısını pekiştirmeye çalıştı. İki ülke arasındaki gerilim, karşılıklı söylemler ve bu tür sembolik eylemlerle tırmanmaya devam ediyor. Uluslararası kamuoyu, taraflar arasındaki bu sözlü ve görsel atışmaları yakından takip ediyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Rusya'nın Amur bölgesinde inşa halindeki bir gaz-kimya tesisinde yangın meydana geldi. Olayda bir kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi yaralandı.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, NATO askerlerinin Ukrayna'ya konuşlandırılması ihtimalini reddederek bu durumu kabul edilemez olarak tanımladı. Ayrıca Rusya'nın kritik altyapı tesislerini korumak için yeni güvenlik önlemleri alacağını duyurdu.