Neler yeni

İran'dan VPN Kullanımına Güvenlik Uyarısı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
6,426
Tepkime puanı
0
Puanları
0
11e9f85ab3115dd20b881acfc36d2423ee9746450fb479e563ad91b0645a0c54.webp


İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cafer Kaimpenah, ülkede yaygın olan VPN kullanımının casusluk faaliyetlerine zemin hazırladığını savundu. Yetkili, bu araçların ulusal güvenlik açısından ciddi riskler taşıdığını ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cafer Kaimpenah, ülkede uygulanan internet kısıtlamalarına rağmen yaygınlaşan VPN kullanımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaimpenah, söz konusu araçların güvenlik zafiyeti yarattığını vurgulayarak, VPN'lerin casusluk faaliyetlerini kolaylaştırdığını öne sürdü.

İran'da internet erişimine yönelik kısıtlamalar devam ederken, hükümet kanadından gelen bu değerlendirme, dijital güvenlik politikalarının sıkılaştırılacağına dair işaret olarak yorumlandı. Yetkililer, bu tür yazılımların ulusal güvenliği tehdit ettiğini savunuyor.

1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı, ülkede VPN kullanımının casusluk faaliyetlerini kolaylaştırdığını söyledi

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Ankara'da bir stadyumda yaşanan forma çıkarma olayıyla ilgili hukuki süreç başlatıldı. Gençlerbirliği kulübü yaşananları kınadığını açıkladı.

Ticari araç kiralama faaliyetlerini düzenleyen yeni yönetmelik, sektörde kaliteyi artırmayı hedefliyor. Düzenleme kapsamında işletmeler için yetki belgesi zorunluluğu ve araç kriterleri getirildi.
 

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst