Altınmarka Grubu ve Kahve Dünyası'nın kurucusu Birol Altınkılıç, 66 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Türkiye'nin önde gelen sanayicilerinden olan Altınkılıç, çok sayıda markayı bünyesinde barındıran dev bir yapının mimarıydı.
Türkiye'nin kakao ve çikolata sektöründeki en önemli isimlerinden biri olan Altınmarka Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Birol Altınkılıç, 66 yaşında hayata veda etti. İş dünyasında derin bir üzüntüye yol açan vefat haberinin, Altınkılıç'ın geçirdiği ani bir kalp krizi sonucu gerçekleştiği bildirildi.
Geleneksel bir ticaret ailesinden gelen Birol Altınkılıç, 1992 yılında Altınmarka Gıda'yı kurarak üretim dünyasına adım attı. 1994 yılında faaliyete geçen ilk üretim tesisiyle birlikte şirket, kısa sürede hem Türkiye'nin hem de dünyanın önde gelen endüstriyel kakao tedarikçilerinden biri haline geldi. Altınmarka, bugün Nestle ve Ferrero gibi küresel devlere hammadde sağlayan stratejik bir konumda bulunuyor.
Altınkılıç'ın vizyonuyla büyüyen grup, 80'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attı. 2012 yılında Avrupa Candy Kettle Club tarafından yılın en iyi kakao ve çikolata fabrikası seçilen Altınmarka, sektördeki kalitesini tescilledi.
Birol Altınkılıç'ın kurduğu grup, sadece kakao üretimiyle sınırlı kalmadı. 2004 yılında İstanbul Eminönü'nde ilk mağazasını açan Kahve Dünyası, perakende sektöründe hızla büyüyerek 200'ü aşkın noktaya ulaştı. Altınmarka Grubu; Detay Çikolata, Detay Kahve ve Baylan gibi markaları da bünyesinde barındıran, 9 fabrikası ve 8 şirketiyle devasa bir yapıya dönüştü.
Başarılı iş insanı, 2020 yılında 500 milyon dolarlık servetiyle Forbes dergisinin en zengin 100 Türk listesine girmeyi başarmıştı. Altınkılıç'ın vefatı, hem gıda sektöründe hem de iş dünyasında büyük bir boşluk bıraktı. Türkiye'nin sanayi üretimine ve perakende sektörüne kattığı değerlerle hatırlanacak olan Altınkılıç, arkasında güçlü bir kurumsal miras bıraktı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Birol Altınkılıç kimdir? Birol Altınkılıç kaç yaşında, nereli? Birol Altınkılıç neden öldü?