Neler yeni

🎯 İş Hayatında 'Hayır' Deme Sanatı: Üzerinize Yıkılan Ekstra İşleri Reddetmek

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Siz işinizi hızlıca bitiriyorsunuz diye, yan masada kaytaran iş arkadaşınızın görevleri de, yöneticiniz tarafından 'Bayram Bey bunu da siz hallediverin, size güveniyorum' denilerek sürekli sizin üzerinize yıkılıyor. Bir süre sonra departmanın tüm angarya işlerini yapan bir iş hamalına dönüşürsünüz.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Her şeye 'evet' diyen uyumlu çalışan tipi, kurumsal hayatta ödüllendirilmez; tam tersine sınırları en kolay suiistimal edilen av olarak görülür. İş yükü altında ezilip burnout olmamak için profesyonelce 'hayır' diyebilmek hayati bir kariyer becerisidir.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Müdürünüz ekstra bir iş getirdiğinde agresifçe reddetmek yerine ona mevcut iş listenizi (To-Do list) gösterin: 'Şu an elimde teslim etmem gereken 3 kritik proje var. Eğer bu yeni işi alırsam, diğer projelerin teslim tarihi aksayacaktır. Hangisine öncelik vermemi istersiniz?' diyerek topu ve sorumluluğu yöneticinin seçimine atın.
• Sınırlarınızı profesyonelce çizmek, sizin iş kalitenize ve vaktinize değer veren nitelikli bir çalışan olduğunuz algısını üst yönetimin zihninde pekiştirir.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; iş yerinde yöneticinize profesyonelce 'HAYIR' diyebilenlerden misiniz? Yoksa her işi üstünüze alanlardan mı?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?