Neler yeni

💰 İşe Alım Sonrası Maaş Pazarlığı Nasıl Yapılır? Elinizi Güçlendirme Sanatı

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
💵 Hak Ettiğiniz Ücreti Talep Ederken İK Karşısında Stratejik Duruş

Mülakat aşamalarını başarıyla geçtiniz ve şirket size iş teklifiyle (job offer) geri döndü. Ancak teklif edilen maaş beklentinizin altında kaldı ya da piyasa şartlarına göre yetersiz. Birçok aday 'teklifi reddederler' korkusuyla maaş pazarlığı yapmaktan çekinir. Oysa profesyonel iş dünyasında pazarlık yapmak son derece doğal bir haktır.

📌 Masada Maaş Artırımı Koparma Taktikleri

Net Bir Rakam Değil Aralık Verin: Maaş beklentiniz sorulduğunda tek bir rakama sıkışmayın. Piyasa araştırması yaparak (Örn: 'Beklentim 45.000 TL ile 53.000 TL arasındadır') deyin. Böylece şirket en alt limana gelse bile pazarlık payınız kalır.
Değerinizi Verilerle Kanıtlayın: 'Ben bu parayı istiyorum çünkü ev kiram yüksek' demeyin; bu profesyonel değildir. 'Ben bu ücreti talep ediyorum çünkü şirketinize şu teknolojileri getireceğim ve geçmişte şu kadar ciro kazandırdım' diyerek yeteneklerinizi satın.
Yan Hakları Kaldıraç Olarak Kullanın: Eğer şirket net maaşta yukarı çıkamıyorsa; özel sağlık sigortası, prim oranları, uzaktan çalışma gün sayısı veya ekstra eğitim bütçesi gibi yan haklarda iyileştirme talep ederek paketi dengeleyin.

💭 Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

Şirket size teklif sunduysa artık sizi istiyor demektir; yani masada eliniz güçlüdür. Sakin, nazik ama kendinden emin bir dille pazarlık yapmaktan çekinmeyin. İlk teklifi hemen kabul eden adaylar, genellikle sonraki yıllarda düşük maaş bareminde sıkışıp kalırlar.

❓ Gelin Tartışalım!

Değerli Sosyal Forum sakinleri; iş hayatınızda hiç maaş pazarlığı yaptınız mı? İK'dan istediğiniz zammı veya ücreti koparmanın sırrı sizce nedir?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?