Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İsrail güvenlik birimleri, Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya bölgesinde bulunan UNRWA eğitim merkezini boşalttı. Bölgedeki mülteci kampı ve çevresinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
İsrail güçleri, Doğu Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Kalendiya'daki Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) ait eğitim merkezini tahliye etti. Operasyonun, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in kurumun bölgeden çıkarılmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında gerçekleştiği belirtildi.
Tahliye işleminin yanı sıra İsrail ordusu, Kalendiya Mülteci Kampı ve Kefr Akab bölgelerinde çok sayıda eve baskın düzenleyerek arama faaliyetlerinde bulundu. Kefr Akab'da bulunan bazı yapılar için ise yıkım tebligatları dağıtıldı. Bölgedeki hareketlilik ve güvenlik önlemleri devam ediyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İsrailli Bakan Ben-Gvir duyurdu: İsrail Birleşmiş Milletler'in Kalendiya merkezine karşı harekete geçti
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
ABD'nin İran'a yönelik açıkladığı ağır finansal yaptırımlara Tahran yönetiminden yanıt geldi. Çin ve Katar ise karara karşı tepkilerini dile getirdi.
İsrail'in Or Akiva şehrinde bir benzin istasyonunda düzenlenen silahlı saldırıda Yanis Yushvaev hayatını kaybetti. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.