- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,720
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
İsrail basınında yer alan ABD kaynaklı bir raporda, ülkenin ciddi bir siyasi kriz içinde olduğu belirtildi. Rapor, İsrail'in iç savaş veya siyasi çöküş riskiyle karşı karşıya olduğunu öne sürüyor.
İsrail basınında yayımlanan ve ABD kaynaklarına dayandırılan bir rapor, ülkenin içinde bulunduğu durumu mercek altına aldı. Söz konusu raporda, İsrail'in halihazırda birden fazla krizle mücadele ettiği vurgulandı.
Bu krizlerin ülkeyi ciddi bir istikrarsızlığa sürüklediği belirtilen metinde, İsrail'in iç savaş veya siyasi çöküş riskiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi. Rapor, ülkedeki mevcut siyasi atmosferin geleceğine dair endişeleri artırdı.
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İsrail basınına göre, CIA raporunda İsrail’in iç savaş veya siyasi çöküş riski var
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İsrailli Bakan Smotrich, Mısır'ın olası bir saldırısına karşı Sina Yarımadası'nı hedef alan sert açıklamalarda bulundu. Mısır yönetimi ise ulusal güvenlik vurgusuyla yanıt verdi.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'deki çatışmaların üçüncü yılında kalıcı ateşkes ve insani yardım çağrısında bulundu. Guterres, bölgede barışçıl bir gelecek için uluslararası hukuka uyulması gerektiğini vurguladı.