Neler yeni

İsrail'den devasa İHA üretim hedefi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
c97831dc86e5a855003574a41b6b5e3e94f926c14753647a01fdc6790c511f70.webp

İsrail, savunma kapasitesini artırmak amacıyla yıllık 100 bin saldırı İHA'sı üretmeyi planlıyor. Kararda bölgesel çatışmaların etkisi büyük.

İsrail yönetimi, savunma sanayii stratejisinde önemli bir değişikliğe giderek yıllık yaklaşık 100 bin adet saldırı tipi insansız hava aracı üretmeyi hedefliyor. Bu kararın alınmasında, Rusya-Ukrayna savaşında İHA'ların sergilediği etkin performansın belirleyici olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, Lübnan merkezli Hizbullah'ın gerçekleştirdiği İHA saldırılarının İsrail ordusunu zor durumda bırakması, ülkeyi bu alandaki üretim kapasitesini hızla artırmaya yöneltti. İsrail, bu hamleyle hem savunma gücünü tahkim etmeyi hem de modern savaş sahasındaki yeni tehditlere karşı hazırlıklı olmayı amaçlıyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

İsrail, yılda yaklaşık 100 bin saldırı İHA'sı üretmeyi planlıyor

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Ankara merkezli yürütülen suç örgütü soruşturmasında 37 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ele geçirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı hedeflerini ve yeni petrol arama projelerini açıkladı. Diyarbakır'daki yeni sahaların Gabar'dan daha yüksek bir üretim potansiyeli taşıdığı belirtildi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?