Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İsrail ordusu, Golan Tepeleri ve Suriye sınır hattında kapsamlı bir askeri tatbikat düzenledi. 2026 eğitim programı kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda acil durum senaryoları üzerinde duruldu.
İsrail ordusu, işgal altındaki Golan Tepeleri ve Suriye sınır hattında geniş kapsamlı bir askeri tatbikatı tamamladığını duyurdu. 2026 yılı eğitim programı çerçevesinde önceden planlanan bu faaliyet, 210. Tümen birlikleri, İç Cephe Komutanlığı güçleri ile yerel yönetim ve acil durum ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Tatbikat süresince, çatışma ortamında komuta kontrol mekanizmalarının işleyişi, farklı birimler arasındaki koordinasyonun sağlanması ve yaralı tahliyesi gibi çok sayıda senaryo uygulamalı olarak test edildi. İsrail askeri kaynakları, bölgedeki hazırlık seviyesini artırmayı hedefleyen bu çalışmaların, çok sayıda kişinin yaralandığı kriz anlarına müdahale kapasitesini geliştirmek amacıyla yapıldığını belirtti.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İsrail, işgal altındaki Golan Tepeleri ve Suriye sınırında tatbikat düzenledi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
ABD'nin Minneapolis kentinde düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırganın ölü ele geçirildiği olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Indiana Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tom James, beyinde bağımsız bir karar verme merkezi olmadığını açıkladı. İnsan davranışlarının çevre ve vücutla etkileşim halinde şekillendiği vurgulandı.