Neler yeni

İsrail'den Suriye'ye yönelik sert askeri mesajlar

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
14,416
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
f30340d3eb95ffd5036120335e28799cf02b198d562cc8ccde8dd753a0378c10.webp


İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Suriye sınırındaki askeri varlıklarını koruyacaklarını belirterek Şam yönetimine gözdağı verdi. Bölgedeki gerilim, İsrail'in İdlib'deki bir hava üssüne düzenlediği saldırı sonrası tırmanışa geçti.

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, işgal altında tutulan Suriye topraklarında bulunan askeri birlikleri ziyaret ederek bölgedeki stratejik duruşlarına dair açıklamalarda bulundu. Katz, İsrail devletine yönelik tehditler devam ettiği sürece Hermon Dağı ve çevresindeki askeri varlıklarını geri çekmeyeceklerini vurguladı. Suriye yönetimine karşı sert ifadeler kullanan Bakan, sınır güvenliğini korumak adına bölgedeki askeri mevcudiyetin süreceğini belirtti.

Bakan Katz, Türkiye'nin Suriye'deki faaliyetlerinin İsrail'in güvenlik çıkarlarını tehlikeye attığını öne sürerek, bu durumun bölgedeki pozisyonlarını korumalarını zorunlu kıldığını savundu. İsrail'in bölgedeki askeri hareketliliği, 18 Ağustos tarihinde İdlib sınırları içerisinde yer alan Ebu Zuhur Askeri Hava Üssü'ne gerçekleştirilen hava saldırısıyla daha da belirginleşmişti.

Söz konusu saldırı, Şam yönetimi tarafından sert bir dille eleştirildi. Suriye Dışişleri Bakanlığı, bu eylemi gerekçesiz bir saldırı ve bölgesel istikrarı hedef alan tehlikeli bir tırmanış olarak nitelendirerek kınadı. Uluslararası arenada da yankı bulan olay üzerine Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilci Yardımcısı Claudio Cordone, tüm taraflara Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı göstermeleri yönünde çağrıda bulundu. Bölgedeki askeri gerilim, taraflar arasındaki karşılıklı açıklamalarla birlikte tırmanmaya devam ediyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

İsrailli bakan Suriye'yi hedef aldı: Peş peşe tehditler savurdu

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki mayınların temizlendiğini belirterek İran'a yeni mayın döşenmesi halinde sert karşılık verileceğini bildirdi. Bölgedeki faaliyetlerin ABD Uzay Kuvvetleri tarafından izlendiği vurgulandı.
 

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst